Instalatie fotovoltaica Hibrid

Sistemele fotovoltaice sunt destinate producerii energiei electrice casnice si industriale prin conversia luminii (energiei solare) in energie electrica. Sistemele fotovoltaice pot fi utilizate ca sisteme autonome pentru alimentarea cu energie electrica a unor consumatori aflati la distanta mare de sistemul national de alimentare cu energie electrica sau conectati la SEN (Sistemul Energetic National). Sistemele fotovoltaice se mai numesc si centrale fotoelectrice, parcuri fotovoltaice sau ferme fotovoltaice si au puteri instalate de la citeva sute de wati pina ordinul zecilor si sutelor de MW.

Panouri fotovoltaice

    Panouri monocristaline

    Sunt folosite in panourile fotovoltaice sunt usor de recunoscut datorita aspectului extern colorat și uniform, această proprietate indicand consistenta unui siliciu de inalta puritate si calitate. Din acest motiv, panourile solare monocristaline sunt cele mai eficiente. De asemenea, aceste panouri produc cel mai mult curent din radiatia solara si pot fi amplasate pe porțiuni mai restranse. In plus, panourile solare monocristaline produc de patru ori cantitatea de energie electrică fata de alte tipuri de panouri, sunt cele mai durabile si majoritatea producatorilor oferă garantii de peste 25 de ani pentru aceste produse.

    Panouri policristaline

    Tind sa aibă mai putina rezistenta la caldura decat panourile solare monocristaline, prin urmare sunt mai putin eficiente la temperaturi crescute. In acelasi timp, sunt mai ieftine decat cele monocristaline, procesul de productie fiind mai simplu si mai putin costisitor. Acest lucru, pe de alta parte, implica și o eficienta mai scazuta a acestui tip de panouri.

Controller solar

    Maximum Power Point Tracking,

    Acest controler face o analiza a tensiunii de iesire a panoului solar si il compara cu cel al acumultorului. In urma acestei analize dispozitivul decide care este puterea optima care trebuie transferata spre acumulatori in asa fel incat sa fie transferat curentul maxim in Amperi, dinspre panoul solar spre bateria de acumulatori. Cu ajutorul acestui dispozitiv se obtine o crestere tipica intre 20% si 45% a cantitatii de energie transferata in perioada de iarna si intre 10% - 15% in perioada de vara. Castigul energetic depinde de conditile meteo , temperatura, starea de incarcare a acumulatorilor si alti factori. Cele mai moderne dispozitive MPPT au un randament de conversie apropiat de 92-97%, ceea ce este un beneficiu evident. Transforma energia generata in nergie electrica de curent alternativ pentru utilizare.

Baterii de acumulatori

au rolul de a stoca energia produsa de panouri pentru a fi utilizata atunci cand radiatia solara este insuficienta.

Invertor

are rolul de a transforma energia stocata in acumulatori in energie electrica alternativa 220V 50 Hz

IMECO

Oferim:

  • 1. Consultanta
  • 2. Proiectare
  • 3. Implementare
  • 4. Mentenanta
  • 5. Actualizari
  • 6. Extinderi

pentru urmatoarele:


  • Sisteme fotovoltaice Off Grid;
  • Sisteme fotovoltaice On Grid
  • Turbine eoliene
  • Sisteme de preparare ACM cu tuburi vidate